Fuktutredning

Misstänker du att ditt hus har fuktskador? Kontakta oss för fuktkontroll och fuktutredning

Fukt kan uppstå av en vattenläcka som kanske inte upptäckts. Det kan vara en sprucken tätning, ett läckande rör eller droppande kran i ett utrymme som sällan används. Men vanligare är fuktskada i krypgrund eller på vind. Men det som ögat inte upptäcker kan alltid upptäckas av en fuktkontroll.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Recensioner

Vi strävar alltid efter kvalitet och att överträffa förväntningarna. Läs vad andra säger om våra tjänster för att göra välgrundade beslut. Vi ser fram emot att välkomna även dig som en nöjd kund.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Kunniga, trevliga och snabba!

Peter Sparf

Rätt pris och professionella!

Måns Sandsjö

Vinden är utsatt under höst och vinter när det är fuktigt ute. Då kan varm inomhusluft stiga mot vinden och skapa kondens på de kalla takbrädorna. Detta kallas också för konvektion och kan leda till mögelangrepp. Krypgrunden är utsatt för fukt främst under sommar och höst då fuktig luft letar sig in och kondenserar i det relativt kalla utrymmet. Kondensen kan också komma från stående vatten under krypgrunden. Om du misstänker att ditt hus kan ha fuktskador ska du inte vänta med att låta göra en fuktkontroll.

2023-06-14 09.38.50

Fukt kan ge dålig lukt och mögeltillväxt

Om fukten inte åtgärdas kommer snart resten av huset drabbas. Du märker en fuktskada på den avvikande lukten. Du kan också se fuktfläckar på möbler, papperstapeter och byggnadsmaterial av trä eller annat organiskt material, men även på betong och gips. Har du trägolv kan det ha börjat svälla och kanske svikta. Fuktiga hus kan angripas av mögel som är skadligt för din familjs hälsa. Om du märker tecken på fukt i ditt hus rekommenderar vi en fuktkontroll och fuktutredning, innan problemen växer till sig.

Vår fuktkontroll avslöjar fukten i ditt hus

En långtgående fuktskada banar väg för mögeltillväxt, och mögelsporer kan leda till ohälsa, förkylningar och i värsta fall allergiutbrott som inte ger sig förrän fukten är avlägsnad eller personen i fråga flyttar ut ur huset. En fuktskada ska du därför inte vänta med att åtgärda. Och framför allt bör du se till att skadan inte uppstår på nytt. Är ditt hus fuktskadat kan det upptäckas i en fuktkontroll.

I vår fuktutredning tar vi fram en åtgärdsplan

Under en fuktkontroll åker våra tekniker ut till ditt hus eller lägenhet och mäter fukten i olika utrymmen. Läs om hur vi genomför vårt fuktmätning här. De studerar husets konstruktion och gör en okulär besiktning av eventuella skador. Vid behov tas prover som vi låter analysera i laboratorium. Därefter gör vi en fuktutredning där vi tar fram en åtgärdsplan med kostnadsförslag. Åtgärderna kan röra sig om fuktsanering, mögelsanering, luktsanering, isolering och ventilationsförbättringar samt installation av avfuktare. Under fuktutredningen tar vi även reda på orsaken till skadan. Om det rör sig av ett konstruktionsfel rekommenderar vi åtgärder för att skadan inte ska uppstå på nytt.

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation

Om du misstänker att ditt hus eller lägenhet har problem med fukt och kanske mögel är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Under konsultationen kan vi komma fram till att göra en fuktkontroll och fuktutredning för att avgöra om ditt hus eller lägenhet är i behov av fuktsanering, om fukten fört med sig mögel eller andra skador som måste avlägsnas, samt åtgärder för att hålla fukten ute permanent. Våra fukttekniker har lång erfarenhet av fukt- och mögelskador i hem och på olika byggnadskonstruktioner. Vi arbetar runt om i Stockholm, Roslagen och Sörmland med omnejd och många har mer än 20 år i branschen.

Kontakta oss för ett pris på fuktutredning

Meddela oss på Fuktskadecenter Stockholm var i byggnaden du misstänker fukt- eller mögelproblem. Uppge om du känner till skadans ursprung samt om fukten har börjat på husets vind, i krypgrund eller i något annat utrymme. Utifrån de uppgifterna uppskattar vi ett pris på fuktkontroll av det aktuella utrymmet samt efterföljande fuktutredning. Offerten är kostnadsfri och inte på något sätt bindande. Vi på Fuktskadecenter utför fuktkontroll och fuktutredning i Storstockholm med omnejd.

Kontakta oss för en offert

Vi kommer igång direkt och hjälper dig. Vi erbjuder också kostnadsfri efterbesiktning ett år efter utfört arbete!