Luktsanering

Luktsanering för känsliga och okänsliga näsor

Går du eller någon runt med konstant förkylning eller huvudvärk som inte vill släppa? Ingrodd mögellukt kan vara en orsak. Har du mögel i huset räcker det inte med att tvätta och måla över, du måste låta göra en luktsanering. Men även ofarliga lukter kan ge obehag, lukter är individuellt och vissa har större känslighet för avvikande lukter än andra. Att gravida har ett känsligt luktsinne är välkänt, andra har ett uppövat luktsinne genom sitt arbete.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Recensioner

Vi strävar alltid efter kvalitet och att överträffa förväntningarna. Läs vad andra säger om våra tjänster för att göra välgrundade beslut. Vi ser fram emot att välkomna även dig som en nöjd kund.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Kunniga, trevliga och snabba!

Peter Sparf

Rätt pris och professionella!

Måns Sandsjö

När rökningen minskar alltmer vaknar luktsinnet till liv hos många före detta rökare, som då ställs inför såväl angenäma dofter som mindre angenäma odörer. Nikotinluktande möbler blir plötsligt ett problem inte bara för omgivningen. Det gör att efterfrågan på luktsanering har ökat på senare år.

Mögelsanering

Även kemikalier, mögel och jordbakterier med mera som letat sig in från fuktiga krypgrunder kan behöva luktsaneras. Dessa orsakar dålig lukt och kan i vissa fall leda till allergier och hälsobesvär. I hus byggda mellan åren 1955 och 1978 kan det finnas virke som behandlats med tryckimpregnerande kemikalier där ofta pentaklorfenol ingår. I efterhand har de visat sig avge allergener och hälsobesvär, och år 1978 förbjöds de att tillverkas. Dessa hus behöver åtgärdas då allergener påverkar hälsan.

Här är några exempel på orsaker till dålig lukt som går att få bort med luktsanering:

Luktsanering av rötskyddsbehandlat virke

Hus byggda eller ombyggda mellan 1955 och 1980-talet kan ha rötskyddsbehandlat virke i konstruktionen. Tryckimpregneringen utfördes med kemikalier som fällde ut skarpa lukter vid förhöjd fukthalt, vilket det ofta blir i en krypgrund. Denna typ av träskyddsmedel förbjöds i Sverige 1978, men försäljning pågick en bit in på 80-talet. Träskyddsmedlet innehöll bland annat pentaklorfenoler. När fukten från krypgrunden når dessa fälls ett ämne ut som kallas kloranisoler i luften. Lukten tränger sedan upp i bostaden och luktsmittar kläder och andra textilier. Detta är speciellt vanligt i fritidshus byggda på krypgrund, en lukt som brukar kännetecknas som stuglukt. Stuglukt är exempel på dålig lukt som vi på Fuktskadecenter kan åtgärda med luktsanering.

Luktsanering av mögel

Huset har många känsliga delar som kan bli utsatta för förhöjd fukthalt och mögelangrepp som orsakar dålig lukt. Vind och krypgrund är utsatta för fukt under olika årstider. En oupptäckt vattenskada eller en vattenskada som inte åtgärdats korrekt kan också leda till problem med illaluktande och skadligt mögel. Vi på Fuktskadecenter har fackmannamässig expertis med teknisk kunskap och lång erfarenhet av att förebygga mögelskador samt luktsanering av mögel.

Luktsanering av jordbakterier

Om jorden under husets krypgrund är fuktig kan vissa typer av jordbakterier växa till sig. Precis som mögel kan dessa leta sig upp i huset och sprida sig till bland annat isoleringen. Detta märker du på den starka luktsmittan. Jordbakterier och mögelbakterier av typen streptomyces kan i fuktiga miljöer luktsmitta hela inomhusmiljön. Om du upplever luktproblem i ditt hus är du välkommen att kontakta oss på Fuktskadecenter för kontakta oss för kontroll och förslag på luktsanering.

Luftrenare

På grund av att allt fler besväras av dålig inomhusluft har vi tagit fram effektiva luftrenare. Våra luftrenare säljs under varumärket KLEENAIR och erbjuder en enklare form av luktsanering. Luftrenarna finns i flera olika storlekar anpassade för rum mellan 15 och 90 kvadratmeter. Luftrenarna har ett flerfiltersystem med bland annat effektiva Hepa-filter samt UV-lampa som ger en fotokatalytisk rening. Luftrenarna bildar inget skadligt ozon och kan stå på utan att någon behöver lämna rummet.

Kontakta oss för ett pris på luktsanering i Stockholm

Meddela oss hur många och hur stora rummen är som behöver luktsanering i Stockholm. Utifrån de uppgifterna uppskattar vi ett pris på luktsanering. Offerten är kostnadsfri och inte på något sätt bindande. Vi på Fuktskadecenter utför luktsanering i Stockholm och Mälardalen.

Kontakta oss för en offert

Vi kommer igång direkt och hjälper dig. Vi erbjuder också kostnadsfri efterbesiktning ett år efter utfört arbete!