Mögelsanering

Ta bort mögellukt

Mögelsanering

Mögel kan lukta rätt illa och denna lukt kan även sätta sig i inredning, kläder och textiler. Att ta bort mögellukt kan göras på flera sätt. Dock är det bra att först hitta källan till möglet, då du behöver få bort det. Det med hjälp av mögelsanering. Mögellukt hemma är inte så trevligt att ha, samt att det även är ett tecken på att du kan ha drabbats av både fuktskada och mögelangrepp. Mögel i bostaden är inte bra för hälsan. Om du känner av en unken lukt så är även det en varningssignal. Att vädra ut eller installera en luftrenare kan vara bra för att få bort mögellukt. Men som sagt, du bör hitta källan till det, så att du även kan sanera bort möglet. Annars kommer det att börja lukta mögel igen.

Innehåll

Mögelsanering

Hitta var det luktar mögel

Om det är så att du vill få bort mögellukt, så måste du först hitta var ifrån det kommer. Det kan varas så enkelt att lukten kommer från en hög med träningskläder som legat fuktiga allt för länge. Dock kan det även bero på att du har ett mögelangrepp någonstans i huset. För att hitta var detta kan finnas, flytta dig runt i det rum där du känner att det luktar.  Se till att lukta på allt så som väggar, golv, garderober, byråer och i ventilationen. Om du inte kan hitta källan på egen hand så kan det vara bra att ringa efter professionell hjälp. Samma sak gäller om du vill få hjälp med fuktsanering samt mögelsanering.

Få bort mögellukt

Att ta bort mögellukt görs på olika sätt, beroende på vad som är källan till det. Sitter lukten i kläder eller textilier är det lätt åtgärdat genom att först lägga dem i en blandning av ättiksprit och vatten i några timmar. Sedan tvätta som vanligt. Om du känner av mögellukt i kylskåpet, så kan du göra rent det på flera sätt. Ta ut allt, skrubba med vatten och såpa. Sedan skrubba igen med en blandning av bakpulver och vatten. Är det lukt av mögel i ett rum, så finns det alternativ som ozongenerator för att göra en så kallad ozonbehandling, så väl som luftrenare för att sanera luften från olika dofter. Dock är det ett måste göra en mögelsanering Stockholm, för att komma tillrätta med problemet. Annars kommer mögeldoften bara att komma tillbaka.

Kontakta oss för en offert

Vi kommer igång direkt och hjälper dig. Vi erbjuder också kostnadsfri efterbesiktning ett år efter utfört arbete!