Vindsavfuktning

Hitta rätt avfuktare för din vind

Visste du att en fjärdedel av alla vindar i Sverige uppskattas vara utsatta för fukt? Risken för fukt är störst på vintern, eftersom fukt som tränger in utifrån stannar kvar när luften inte värms upp.

Om din vind är välisolerad stannar fukten än längre. Om din vind är utsatt för fukt bör du låta undersöka den för eventuell avfuktning av vind.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Recensioner

Vi strävar alltid efter kvalitet och att överträffa förväntningarna. Läs vad andra säger om våra tjänster för att göra välgrundade beslut. Vi ser fram emot att välkomna även dig som en nöjd kund.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Kunniga, trevliga och snabba!

Peter Sparf

Rätt pris och professionella!

Måns Sandsjö

Installation avfuktare på vind

Fuktkontroll och fuktmätningar

För avfuktning av vind finns särskilda vindsavfuktare som vi ser till att installera där de verkar som mest effektivt. Vindsavfuktare kan vara klimatstyrda eller av typen sorptionsavfuktare som suger upp fukten i utrymmet, en teknik som kallas sorption. En bra vindsavfuktare ger ett säkert skydd mot fukt men även mot lukt och framtida angrepp av mögel och röta. För att hitta rätt lösning på avfuktning av vind gör vi fuktkontroller och fuktmätningar och okulär besiktning på plats. Därefter placerar vi ut vindsavfuktare på ett eller flera ställen på din vind, beroende på vindens storlek och utsatthet. Allt för att få en komplett och säker vindsavfuktning som håller utrymmet bestående torrt.

Fuktsäkra med marknadens bästa vindsavfuktare

För avfuktning av vind och kallvind arbetar vi med marknadens ledande tillverkare av energisnåla och effektiva avfuktare. Trygghetsvakten Vind Classic är en smart klimatstyrd vindsavfuktare som skyddar vinden till en mycket låg driftskostnad. Den är specialanpassad för att stoppa mögelpåväxt på kallvindar. Effekten blir dubbel då den består av två typer av avfuktare, en hygrodynamisk och en termisk. Trygghetsvakten Vind Classic har en låg driftskostnad och kan fås tystgående tack vare en extra ljuddämpare som enkelt kan monteras på.

Även vindsavfuktare av typen sorptionsavfuktare ger vinden ett mycket bra skydd mot mögel och fukt. I en sorptionsavfuktare sugs luften in i en roterande rotor. Vattenmolekylerna i luften fångas upp av rotorns impregnerade yta, som för vidare fukten genom ett stort antal luftkanaler. Rotorn behöver då och då torkas ut med varm luft. En sorptionsavfuktare har även ett filter som behöver bytas 1-2 gånger om året.

Välj rätt modell på din vindsavfuktare

En bra vindsavfuktare klarar temperaturväxlingar ända ner till –20 grader C. Den bör också finns att tillgå i flera storlekar, för att kunna anpassa vindsavfuktningen till utrymmet. Tvättrum, förråd och andra mindre utrymmen behöver inte alltid en lika kraftfull avfuktare som en större yta. Avfuktaren får gärna vara portabel med handtag, hjul och vara av ett lättviktigt material, så du enkelt kan flytta den vid behov. En effektiv avfuktare av hög kvalitet bör även vara utrustad med ljuddämpare.

Kontakta oss för ett pris på vindavfuktning i Stockholm

Anlita fackkunnig expertis för att genomföra vindavfuktning. Risken är stor att fukten kommer tillbaka efter avslutad behandling, en risk du då undviker. Kontakta oss och uppge var på din vind som du misstänker fukt. Uppge också om du känner till skadans ursprung. Med dina uppgifter som grund tar vi fram en helhetslösning med fuktkontroll och rekommenderar en kundanpassad åtgärd för vindavfuktning. Vi kommer även uppskatta ett separat pris på vindavfuktning. Offerten är kostnadsfri och inte på något sätt bindande. Vi på Fuktskadecenter Stockholm erbjuder vindavfuktning och installerar avfuktare i Storstockholm med omnejd.

Kontakta oss för en offert

Vi kommer igång direkt och hjälper dig. Vi erbjuder också kostnadsfri efterbesiktning ett år efter utfört arbete!