Krypgrundsavfuktning

Avfuktning källare

Fukt i krypgrund och andra källarutrymmen är vanligt i ett land som Sverige där såväl varma som kalla årstider kan bjuda på regn och fukt under längre perioder. Uppåt hälften av alla krypgrunder uppges drabbas av fuktskador.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Recensioner

Vi strävar alltid efter kvalitet och att överträffa förväntningarna. Läs vad andra säger om våra tjänster för att göra välgrundade beslut. Vi ser fram emot att välkomna även dig som en nöjd kund.

Trevlig kunnig personal. Hjälpsam och lösningsorienterad.

Torbjörn Sköld

Kunniga, trevliga och snabba!

Peter Sparf

Rätt pris och professionella!

Måns Sandsjö

Därmed är källaren det utrymme i husets som är mest utsatt för fukt. En anledning så god som någon för att ta reda på om du behöver professionell avfuktning för din källare.

1

Avfuktning av källare och krypgrund håller luften torr permanent

Källare kan ofta ha en kall och fuktig miljö där fukten riskerar att stannar kvar i luften och med tiden tränga in i cement och bjälklag. I dessa källare kan det vara en god idé att montera en avfuktare som håller luften torr permanent. I samband med avfuktning av källare bör man se till att ventilationen inte är igenbyggd eller på annat sätt blockerad utan fungerar som den ska.

Det är viktigt att placera avfuktaren rätt för bästa resultat. En vattenskada kan vara större än vad ögat ser och dold under exempelvis ett stengolv eller en tapet. Därför rekommenderar vi att låta genomföra en fuktmätning för att ta reda på hur stor spridning som vattenskadan fått.

Vi hjälper dig med avfuktning av din krypgrund

När det finns fukt i krypgrunden kan vi behöva installera en sorptionsavfuktare. En sorptionsavfuktare erbjuder avfuktning av krypgrunden genom att hålla luftfuktigheten på en konstant låg nivå. Det är ett förfarande som förhindrar ovälkommen mögeltillväxt. Vi arbetar även med avfuktare för krypgrund som arbetar termiskt. Den termiska avfuktaren består vanligtvis av värmeslingor som värmer luften i utrymmet när det finns risk för kondens. Varm luft kan innehålla mer fukt än kall luft, som lättare släpper ifrån sig fukten i form av kondens. En termisk fuktare är underhållsfri och används mer som ett skydd mot kondensproblem i krypgrunder. Trygghetsvakten är en svensk tillverkare av termiska avfuktare.

Fuktsäkra med marknadens bästa avfuktare

En bra avfuktare klarar temperaturväxlingar ända ner till –50 grader C. Den bör också finns att tillgå i flera storlekar, för att kunna anpassa avfuktningen till utrymmet. Tvättstugor och andra mindre utrymmen behöver inte alltid en lika kraftfull avfuktare som en större yta. Avfuktaren får gärna vara portabel med handtag, hjul och vara av ett lättviktigt material, så du enkelt kan flytta den vid behov. En effektiv avfuktare av hög kvalitet bör även vara utrustad med ljuddämpare.

Alla lösningar för avfuktning av källare och krypgrund och som vi på Fuktskadecenter Stockholm arbetar med bygger på modern teknik som erbjuder minimalt underhåll, har låg energiförbrukning och hög driftsäkerhet.

Kontakta oss för ett pris på krypgrundavfuktning i Stockholm

Anlita fackkunnig expertis för att genomföra krypgrundavfuktning. Risken är stor att fukten kommer tillbaka efter avslutad behandling, en risk du då undviker. Kontakta oss och uppge var i krypgrunden eller källaren som du misstänker fukt. Uppge också om du känner till skadans ursprung. Med dina uppgifter som grund tar vi fram en helhetslösning med fuktkontroll och rekommenderar en kundanpassad åtgärd för krypgrundavfuktning. Vi kommer även uppskatta ett separat pris på krypgrundavfuktning. Offerten är kostnadsfri och inte på något sätt bindande. Vi på Fuktskadecenter Stockholm erbjuder krypgrundavfuktning och installerar avfuktare i Storstockholm med omnejd.

Kontakta oss för en offert

Vi kommer igång direkt och hjälper dig. Vi erbjuder också kostnadsfri efterbesiktning ett år efter utfört arbete!